Webinar: circulaire projecten in de bestaande voorraad

woensdag 27 mei 2020
 

Woensdag 27 mei van 13.00 tot 14.45

Binnen duurzaamheid verschuift de aandacht naar circulariteit om de CO2 uitstoot van de bouw te verminderen. De eerste nieuwbouwprojecten waarbij zoveel mogelijk gebruikte materialen worden ingezet, zijn een feit. En ook de eerste bestaande woningen zijn circulair verbeterd.

Watkostdebouwvaneenhuurwoning organiseert drie webinars over circulair bouwen. Daarin staan de circulaire projecten van Woonbedrijf, HEEMwonen en De Alliantie centraal. Gerard van Bortel, assistant professor aan de TU Delft, plaatst de projecten in perspectief. Waar liepen de corporaties tegenaan in deze projecten en wat kunnen we leren van de pilots?

De deelnameprijs is €25 euro exclusief btw. U kunt dan gratis deelnemen aan de andere twee webinars, of deze terugkijken. Het webinar is gratis voor deelnemers aan Watkostdebouwvaneenhuurwoning.

Aanmelden voor dit webinar

Circulaire keukens, toiletten en andere circulaire projecten

Tweeënhalf jaar geleden is De Alliantie gestart met circulaire projecten. De insteek van het programma was leren door te doen. Inmiddels zijn heel wat circulaire projecten gerealiseerd. Een webinar over badkamers, zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV’s), demontabele parkeergarages, toiletten met een biogasinstallatie en circulaire gebiedsontwikkeling.

Belangrijkste leerpunt: circulair gaat – meer dan over bouwen – over procesdenken. Hoe sluit je een kringloop en hoe ziet de circulaire exploitatie en het hergebruik eruit. Jurgen Klaassen en Jeroen Hollander vertellen wat de rode draad is door de projecten van De Alliantie tot nu toe.

Lees alvast over de circulaire badkamers, zav's en chemische toiletten met biogasinstallaties

Circular Built Environment Hub, TU Delft

De website Circular Built Environment Hub van de TU Delft biedt veel aanknopingspunten over circulair bouwen, op verschillende thema’s.

Sprekers

Jurgen Klaassen, De Alliantie

Jurgen Klaassen aangepast.jpg

Jeroen Hollander

Jeroen Hollander.jpg

Gerard van Bortel

Afbeelding Gerard aangepast.jpg

 

Demo-account
Grondprijzen sociale huurwoningen