Kengetallen voor verplaatsbare woningen

6 maart 2023
 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Watkostdebouwvaneenhuurwoning gevraagd om kengetallen voor de investering in verplaatsbare woningen, met het doel om informatie over de businesscase voor verplaatsbare woningen beter toegankelijk te maken. In dat kader wordt corporaties gevraagd informatie van projecten met verplaatsbare woningen aan te leveren, die getoetst zijn aan de markt.[1]

Heeft u een project met verplaatsbare woningen en wilt u de informatie over dit of deze project(en) delen in het kader van dit onderzoek? Meldt u dan via dit formulier. Bij het invoeren van een of meer projecten krijgt u gratis toegang tot Watkostdebouwvaneenhuurwoning tot 30 juni 2023.

 

Hoeveel tijd kost het invoeren van een project?

Projecten kunnen worden ingevoerd met het standaard invoerformulier van het platform Watkostdebouwvaneenhuurwoning. Er wordt gevraagd de basiskenmerken in te voeren in termen van kwaliteit, kosten, exploitatie en de wijze van ontwikkelen. Een project kan in een half uur ingevoerd worden.

 

Wat levert het u op?

U krijgt tot 30 juni 2023 gratis toegang tot Watkostdebouwvaneenhuurwoning als u een project met verplaatsbare woningen invoert. De kosten voor deelname aan het platform zijn normaal gesproken €2.250 exclusief btw per jaar. Het account wordt per 1 juli beëindigd, tenzij u aangeeft definitief deel te willen nemen.

Met het account krijgt u toegang tot alle (geanonimiseerde) informatie over de nieuwbouwprojecten van andere corporaties. Deze projectendatabase wordt vaak gebruikt om te zoeken naar vernieuwende projecten, ter onderbouwing van besluitvorming en om kengetallen te genereren bijvoorbeeld voor portefeuilledoorrekeningen.

Met uw bijdrage geeft u ook andere corporaties inzicht in uw project. Dit helpt hen mogelijk verder bij de oriëntatie op verplaatsbare woningen.

U krijgt uiteraard de kengetallen voor verplaatsbare woningen die worden opgesteld voor het ministerie toegestuurd.

 

Wat gaat het ministerie doen met de kengetallen?

De kengetallen vormen input voor het rekenmodel verplaatsbare woningen. Er wordt een set kengetallen gemaakt voor verschillende typen verplaatsbare woningen. Alle gepubliceerde informatie is geanonimiseerd en geabstraheerd en dus niet herleidbaar tot specifieke projecten of corporaties.

 

Hoe doet u mee?

U kunt zich aanmelden met dit formulier. U krijgt dan zo snel mogelijk een account voor Watkostdebouwvaneenhuurwoning en een invulinstructie. Hiermee kunt u uw project(en) invoeren.

Op donderdag 16 23 maart om 13.00 wordt het platform en het invoeren van projecten gedemonstreerd tijdens een webinar. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar info@watkostdebouwvaneenhuurwoning.nl. Ook voor vragen bij het invoeren kunt u een bericht sturen naar dit mailadres. Wij beantwoorden de vragen zo snel mogelijk.

 

[1] Het plan is tenminste gereed voor opdrachtverlening aan de bouwer en/of u heeft tenminste een offerte of aanbieding liggen waar akkoord op kan worden gegeven. In de database houden we hiervoor de planstatus ‘start bouw’ aan. Dit is het besluit waarmee het budget wordt vrijgemaakt om de bouwer te betalen. Het project mag uiteraard ook verder gevorderd zijn.

Watkostdebouw vaneenhuurwoning
Benchmark renovatie en verduurzaming