Webinars circulair bouwen

30 april 2020
 

Binnen duurzaamheid verschuift de aandacht naar circulariteit om de CO2 uitstoot van de bouw te verminderen. De eerste nieuwbouwprojecten waarbij zoveel mogelijk gebruikte materialen worden ingezet, zijn een feit. En ook de eerste bestaande woningen zijn circulair verbeterd.

Watkostdebouwvaneenhuurwoning organiseert drie webinars over circulair bouwen. Daarin staan de circulaire projecten van Woonbedrijf, HEEMwonen en De Alliantie centraal. Gerard van Bortel, assistant professor aan de TU Delft, plaatst de projecten in perspectief. Vragen die centraal staan zijn: waar liepen de corporaties tegenaan in deze projecten, wat kunnen we leren van de pilots en wat is hierover bekend in de bredere onderzoekscontext?

De webinars worden gehouden op woensdagen om 13.00 en duren 45 minuten:

De deelnameprijs is €25 euro exclusief btw. U kunt dan gratis deelnemen aan de andere twee webinars over circulair bouwen. Het webinar is gratis voor deelnemers aan Watkostdebouwvaneenhuurwoning.

Voorbereiding: Vlinderdiagram circulaire economie
Gerard van Bortel plaatst de projecten en ervaringen in perspectief aan de hand van het vlinderdiagram van de Ellen MacArthur Foundation. We vragen alle deelnemers om kennis te nemen van dit model, zodat dit niet in elk webinar hoeft te worden toegelicht. Dat kan met deze tekstuele toelichting in het Nederlands en met deze Engelstalige video. Wilt u meer lezen over de circulaire economie dan is deze site een goed vertrekpunt.

 

1.3-Het-vlinderdiagram-Ellen-MacArthur-Foundation-2015-1024x790.png

Demo-account
Grondprijzen sociale huurwoningen